Friday, November 21, 2014

Demam kekura ke lelabi?

Assalamualaikum.

Last post macam tak sesuai je nak bagitau that am not feeling well since last Sunday. Balik dari Melaka terus tak sedap badan, (later I share what am doing in Melaka, cant wait), then Monday kena ear infection, then suruh my brother belikan meds kat farmasi, later ok. Then esoknya, which is Tuesday, light fever.

Ngade ngade sangat ok. Mentang2 lah Mak dah balik. Then next day, running nose. Sangat tak menentu kondisi badan ni uols. And currently today Thursday/Friday ni, still flu, and macam bengkak je kat tekak, dunno if tonsillitis dah berbunga disitu.

But with all that, body temperature still normal. Sejuk macam biasa. Plus musim hujan kan, so memang nyaman sangat. Please la badan, sihat cecepat, nextweek nak travel jauh, if cuaca ok lah. And the same week, nak g holiday with fam. Aminnnn

Laterss

Crush

Assalamualaikum.

* Grrr tadi dah typing tapi hilang, terus takde dalam draft. Kuangjaqq.

Takpayah nak terang berjela amende tu 'crush', cari sendiri ok. For me, its normal to have someone to crushed on, wah crushed on, macam main langgaw (melaka) je. But am only have one to two person to be crushed on in my phase of life. Not being judge but orang lain tu setiap kali terpandang terus crush uols.

When I was in kindergarden, dah start uols crush crush, tapi mase tu tak panggil crush la, mak panggil pakwe. Haha. Suke pon sebab dia pandai azan and selalu baca doa makan time rehat. I dont really remember him, haiyoo its been more than 18years la, miracle sangat kalau masih ingat. Tapi seingatnya, in my class, tak ramai pon boys. Oppss.

Naik secondary school, mase darjah 1-2 memang lost sangat memory. Kindergarten ade lah ingat sesikit, phase ni folder memory corrupted. Blank, kosong. Rasanya mase dah senior senior like darjah 4-6 baru start kot suke suke ni, pakwe makwe ni. One of the boy is my classmates, another one boy from next class. Siap share kat geng geng, eh suke lah kat die, datang geng yang kaki nganjing, 'eh kau, ain suke kau lah'. Gelinyeee. Haha budak lagi sorang tu, he's Indian tapi bukan main hensem putih mangi. Hahaha.

Naik high school, pon rasenya tak ramai, sebabnya pembawakan budak budak dari secondary school. Same school dari kecik, apekah nak terjatuh cintun plak kan. Rasa macam sumbang mahram. Hahahha over. Hmmm ke takde crush ehh, crushed kat cikgu praktikal ade lahh, eh? Haha. Plus aku pun sibuk menjadi gila babas time tu plus geng geng dengan budak jantan je ramai, so percentage utk fall in love adalah tipis. Form 1-4 adalah zaman menyetan ye uols, kena sebat depan crowd kat perhimpunan, denda duk luar sebab tak buat homework or bising is normal. Cabut sekolah g mandimanda kat waterfall akan berlaku 4 to 5 times per month. Takkan lah aku nak fefeeling dengan mereka itu, cannot.

Naik ke form 6 pulak, lower 6 macam little bit lost sebab takde geng oi. Geng nyetan sume taknak masuk form6. Dahla lost, 5 month je pulak, and student pun majority aku kenal so no chance to fefeeling. Fefeling kek senior ado lah kot. Agaknya lah. No importanto.

Haaa masuk U lah baru official crushed. Fefeeling pun kat guy yang pepandai, smart smart. Berwawasan sangat impian iols. Dulu suke guy yang messy, terejal, bad boys. No more ok. 1 guy ni from 1st sem jatuh feeling. Ala ala ustad gitu. Warak. Selalu  bilal, imam. Wahh, kalau dalam class tu ter'bententang mata, malam tu tidur dalam senyum woii. Sampai sanggup aku join 1 event ni sebab that fuller organizer, gigihhh. Ku paksakan si Qis tu join. Haha. Unofficial crushed pon ada je, senior lagi, kemain hot, lagi lagi tengok on Monday or Friday. Monday because they will put on their tie or blazer, on Friday, cuci mata dekat cafe, selepas diorang balik semayang jumaat. Perghhh.

Currently no more crushed on. Plus macam dah tak relevant sebab macam dah tua je. Kalau crush terus jadi milikku takpe jugeks.

Laterss.

Thursday, November 20, 2014

Cik Anne or Aunty Anne or Cik Ain ?

Assalamualaikum.

Its been a while. Bukan malas eh, laptop problem. Dhla password prob tak settle lagi, tup tup charger pulak buat hal. Haihhh

Ni bukan nak cite laptop eh, nak cite kite jadi makcik lagiiiii. No, not from my family members but from my exclassmate. Wahhh. Dulu kemain duk gonjol-gonjol (gila-gila) bersama tup tup kawen tup tup jadi papa/mama, dedi/mami.

Giler ko tak excited !

Tahniah new papa, Rais Abu.

notatumit : For sure this post tonganglanggang sebab update from my phone.

Sunday, October 26, 2014

Exclusive

Assalamualaikum.

Got something to share but since my blog not really be known so I guess this post is just for my expression towards something.

Its quite annoying when am jobless and start to Fbwalking or Instawalking like 24/7. It make me just hate when someone sharing their thought or personal stories. Stories means alots, same thing, same story, same behavior.

Do I became so 'old' for this thang? Like I don't like when someone sharing about their family issue, husband-wife thang, complaints-about-everything-like-you-the-only-one-who-got-problem, etc. Wake up man, people get bored, and when they bored, they start to hates. Yeah I know, haters gonna to hate but why don't you just concern about your surrounding before you share something?

Get a life dude.

One more, when comes to a relationship/love stories. But before that, I really not jealous about your love story. Cubalah bayangkan in 8month, you be in two different relationship and you so proud of it. Like on January until April you are so happy with A, gambar-peluk-bahagia-sakan, tup tup on June you with B. Status : Oh bahagia bersama si dia, imamku. With gambar with new guy, same posing, peluk-bahagia-sakan. Then your friends start comment, ' Eh you with new guy ke? ' and you be so proud answer ' Aah, dah takde jodoh dengan yang lama. '

Whatthe?

Are you proud of that, don't you think what people will think about you? Like eh fomfuan ni, senangnya tukar pasangan, even truly kau dengan ex dah lama putus before you start with new relay. Yeah, people dont know your situation and they(we) aren't in your shoe but simpan-simpanlah sikit story. People tend to judge when they know your story. Even sebesar zarah pon kau share, people boleh making story.

You don't have to be perfect, macam orang cakap, 'simpan simpanlah sikit bodoh tu'. I don't say you bodoh but clearly its not good. Like kutuk-kutuk orang, hari-hari, itu benda tak baik der. Lainlah kau buat post pasal kau menderma hari-hari (itu pun orang annoy, nanti orang cakap menunjuk). Your post describe your personalities/behavior babe.

Aku tak cakap aku perfect, aku tak buat dosa but aku simpan sikit untuk diri sendiri so that aku boleh malu dengan diri sendiri. Bukan tunjuk satu dunia yang aku buat dosa. Am not judge, am just shared what I've been read everyday.

Why don't you keep some story by your own. Like tulis dalam diary ke. Yes, so lame but it works babe. The more exclusive story, the more people want to hear/like. 


notatumit : My2cent



Monday, October 6, 2014

Homesick

Assalamualaikum. 

Harini dah masuk hari ke 19. Plus raya haji pulak. Plus aku demam. Plus selesema. Plus headache. 

Aku homesick.

Aritu tetiba kat tv keluar Siti tengah nyanyi lagu Nazam Lebaran. Sayu. Dahla sorangsorang kat rumah. Semalam keluar pegi mall dengan Along tetiba kat radio keluar takbir raya. Laju je tangan dua2 off radio.

Sebak gila.

Dah start rindu membawak ke demam.


" Home is not a home when Mak not around "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

BukanPrincess Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork