Friday, December 18, 2009

penawar kebosanan

i and family now at cikmis [a.k.a si kepoh moms] house. tomorrow morning all of us were start our journey to cameron highlands.. moksue family will be apart ;) i miss si ewut!!

at 330am go to uptown @ danau kota.. sis & i get flip flop;)..sungguh hapy ok! dah lama mimpikan flip flop.. i took red. nice;)
kami round kejap je coz uptown suda closed! what the hell?? selalu tutup at 5am. takde rezeki. hurmmm..

okla sudah ngantokk..zzzzz


nota tumit ; see ya at cameron;)

Saturday, December 12, 2009

tiada lagi..

Assalamualaikum.

Like always...suda lama tak post entry baru. good news ; exam suda tamat.. tiada lagi bebanan. ke'tension'an. buku2 tak lama lagi akan di lupus dari otak.. sungguh aman ok perasaan nih! tak sama dengan perasaan bila abes spm.. dunno why. tapi ni lah kenyataannya.. maybe masa spm i di antara candidates yang have fun sajer.. but stpm, sungguh berbeza ok! semacam 1 event yang sangat, sangat, sangat penting ok..

But now..

I missed that situation! i missed that feels! i missed the smells of concrits.. i missed the noise.. i miss all of that..

Maybe ramai yang pandang sebelah mata je kat pra-u.. tapi realitinya banyak yang baik2 ok! memang la ada yang jadi 'telur setengah masak' tapi bukan semua ok! kami lebih matang even asyik gelak+main2.. kami lebih memahami even asyik buat bodo je.. hope yang 'telur setengah masak' boleh terus di'rebus' sampai betul2 masak sebelum 'basi'!

Now..

Takde lagi bingit suara classmate. takde lagi bebelan cikgu. takde lagi perhimpunan every monday (monday blues). takde lagi gaduh2 mulut dalam class. arghhhh sayunyer..

i wish i have doremon ;(


hanya zaman persekolahan je yang mengajar kita erti sahabat & remaja,

dan bila zaman tu berlalu, nescaya ia takkan kembali lagi..

masa ini juga kita membawa haluan masing2,

mungkin sukar untuk kita bersatu kembali dalam satu tempat sekecil bilik darjah,

belajar, bergurau, kenakan cikgu2, ke kantin, ke padang bersama..

terbukti zaman belajar adalah zaman remaja yang sukar dilupakan..

mungkin satu hari nanti kita akan menangis kerana merindukan zaman belajar yang sangat indah ;(



nota tumit ; start miss them ;(

Wednesday, October 28, 2009

Tegang

Assalamualaikum.

Takde double meaning eh dengan title di atas..

Tadi i skip claz.. malas+virus telinga kembali menyerang. makin teruk la. tapi kadang2 je muncul. azie pun de problem yang sama. tapi regarding from her story, dia punya lagi teruk dari i.. so i advice dia untuk jumpa Dr Nuriz [pakar telinga].. bahaya woo silap2 je jadi 'kepekakkan'..

Berbalik kepada title yang agak 'ber-double meaning' adalah keadaan di class sekarang.. i tau masing2 agak tension dengan masa yang semakin singkat dan menghampiri dengan final exam.. masing2 bermasam muka sesama sendiri. dan semakin sensitif. termasuklah i yang sudah semestinya emo memanjang..




Tension kan? rasa mau mati je untuk menhadapi exam ni ;( masing2 kecik hati sini sana, sound sini sana.. ntahla. i paham yang keadaan tegang macam ni biasa lah kepada golongan2 candidate macam kita ni. huhu kesian la kat kami ni.. turunkan la gred tahun ni ye wahai pemeriksa ;)

Ade someone yang agak annoying lately ni.. ntah la, i rasa kejutan budaya kot. bila dua serangkai menjadi tiga serangkai, 'rangkai ke-3' akan menjadi over & ingin mengeksploitasi keadaan. hello, gedik u tak menjadi la weh.. kena gelak ada la. yang lagi 2 serangkai hanya mengambil kesempatan. ntah la, tu dari sudut pandangan i. i lebih suka 'rangkai yang ke-3' ni yang dulu dari yang sekarang. moralnya ; jangan sampai orang meluat dengan u.. pokerface la.


Adoyai cerita pasal minah ni je da panjang berjela. opsss terkantoi lak jantina 'rangkai ke-3'..

Btw, i baru menjinak2kan diri dengan laman maya 'facebook' and searching teman2 standard school.. huuhu. bestlaa tapi malu nak tegur depa. takut tak ngaku teman. siapalah aku ini.... lalalala..


notatumit ; tegurla saya wahai teman ;)

Sunday, October 25, 2009

hujah pagi

cehh title takbleh blah langsung.. sebenarnya i taktau nak merepek ape pagi2 ni.. like always blog ni sungguh membosankan.. kan? kan? erm.. kalau counting, lagi sebulan nak final exam tapi yang dahsyatnye mood malas menyerang bertubi2. pening bila pikir..

trial ari 2 pun agak teruk.. midyear ari 2 ramai yang dapat pointer 3++, tapi trial ni beberapa ketul saja.. mdm shima suda bising2. ye r masing2 drop. jatuh menjunam.. sedih betol. tapi insafnya kejap je. bukan nak hardly study tapi hardly talking everyday..

lastweek ada repeat paper 4 muet [speaking].. on wednesday 21.10.09.. disebabkan ojan tak hadir so qiela kena chow masok group joe, adah & wan. so mygroup members is lila, fara & wida. mdm juju de inform, oct paper gonna be easier than may paper.. and like always, candidate D akan dapat tajuk yang susah. nasib baik repeat ni i dapat candidate B ;) ;)

writing, listening & reading paper in 7.11.09..



nota tumit ; wish me luck 4 muet

Wednesday, September 30, 2009

salam eid fitri..

i tau da terlewat tapi nak buat camne.. bz memanjang.. chewahhhh! bz watpe ntah.. bz beraya la cik kak oi..
sebelum i membebel dengan lebih panjang..

'selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin kepada semua yang mengenali diri ini..'

sabtu 26 sept 09 i da buat openhouse kecil2an.. selalunye de dua openhouse.. yang kecil2an jemput member2 i, bro n sis.. besar2an mase marhaban r.. sebabnya selalu marhaban baris umah i akan tarik uma i menjadi tuan umah.. thats why menjadi openhouse besar2an ;)

malam raya tahun ni sama je seperti malam raya sebelum ni.. dari i lahir hingga sekarang.. malam raya kami sekeluarga akan bkampung di felda ayer hitam.. rumah nenek belah abah.. aktiviti di malam raya ialah prepare untuk masak 4 pagi raya.. but lately ni, i dgn mysiblings akan cabut untuk mencapub di bazaar.. padahal tau kat situ jamm n sesak.. huhu.. tapi best!

then pagi raya, 4 the 1st time makbapak kami, pakcik2 n makcik2 gerak ke kubur utk melawat arwah atuk.. and this is 1st year kami beraya tanpa atuk ;( gonna miss u atok!
kurang duit raya i RM5 tahun ni..erm

then sudah menjadi tradisi turun temurun pas diorang balik sembahyang raya,. makan2 juadah yang every year ade. then lepak jap. then beratur utk bermaafan.. 'berbadhan' bak kata orang jawa..

malam 1 syawal akan gerak balik kampung mak.. aktiviti yang sama..kelainan tahun ni kitorang tak g beraya umah sedara2 sebab malas.. huhu. keji an? hihi..

dah r penat menaip.. 2 be continue nextpost yer..

nota tumit ; jemput datang uma yer!

Sunday, September 6, 2009

Barney'sGath

akhirnya..

terlaksana jugak post ni, setelah lama di simpan sampai basi ;p.. gath ni adalah pada 21.8.09 330pm-5pm.. saja je nak buat gath ni. nak sambut puasa n pra-gath. like always i the gath planner.. huhu. rasanye since form4 i da jadi gath planner.. happy but sometimes its hurt when takde kerjasama. no wonder la, diorang bukan wonderpet ;)

and like always ade je yang tak join.. 5 members tak join. masing2 de hal. malas nak amek tau. then at the end, de pulak suara sumbang suruh buat gath lagi sebab aritu tak join.. sorry to say la. i da malas k ;) bukan tawar hati tapi malas nak biar pisang berbunga 3 4 kali..

okla malas nak membebel. let picture tells da story.. picture tak tersusun. malas



ni adalah sesi fotografi bersama 'the geng of sawanese cameros'.. da nak balik..



ni masing2 baru sampai.. having mushroom sup & garlic bread.. sibuk b'fotografi' lagi..



ni da nak balik.. diluar barneys.. masing2 menunggu 'driver'.. sempat lagi ;)



ni adalah sesi bertukar2 hadiah misteri.. why mystery? coz diorang taktau sape pemberi hadiah.. huhu..
this is mybestie.. will miss him ;(
gadisku.. berposing sakan yer ;p


mase ni rozi ade lagi.. sebab kul430 dia dah chow g masjid untuk solat asar..




ni pun tengah melantak mushrom sup & garlic bread..

itulah sedikit sebanyak story mase kat barneys.. maybe pasni susah kitorang nak berkumpul camni lagi.. ;( ;( hope takla..

itulah kami. hapy.. will miss this lovely momment ;(

Wednesday, September 2, 2009

salam ramadhan..

harini 12 ramadhan..

takde watpe selain belek2 buku.. malam tadi lepak dengan miss qiel n miss lel.. lepak rumah miss lel sampai 11pm then baru nak kuar g minum.. malam tadi sejuk yang amat. tenang. call a.najib ajak lepak sama tapi dia dah tido. maybe nextime ye abg!

seminggu awal ramadhan i and family berkampung di felda ayer hitam. kenduri arwah atok. then kenduri 7 hari i tak join coz terpaksa balik untuk study for trial. de rahmatnya rite? even yang nampak & yang tak nampak.. i sepatutnya bersyukur! alhamdullilah..

semalam..

papaer 3 & 4 muet. tak rasa confident sangat coz takot overconfident.. ahh macam2 lah! today & tomorrow takde paper so takde class. plus malas & malas. weda dah cuci gambar masa gathering aritu tapi tak sempat tengok.. ade rezeki insyallah..

harini..

birthday cikgu mariana.. suda wish pun kat dia tadi..
semoga panjang umur & dimurahkan rezeki ye cikgu. semoga kita jumpa nextyear dalam situasi yang happy2. ameen..
u should know how we [6A4] loves u cikgu! ;)

kelmarin..

joe datang umah. lepak jap. rindu sangat kat dia. yelaa dah almost 1 week tak jumpa.. yang lain2 pun i rindu okeh! tapi halfnye dah jumpa semalam. kangen sangat.. sebelum paper 1st start macam biasa open table la.. story mory cket ;) yang baik2 saje..


nota tumit : tiba2 bau cikyah goreng ikan masin. uhmmm. batal ke? ;)

Thursday, August 27, 2009

Rest in peace atok aji..

23 ogos 2009/2 ramadhan, atok aji telah kembali ke rahmatullah..
semoga rohnya dikalangan orang2 yang beriman..
alfatihah..


we'll missed u atok..

Wednesday, August 19, 2009

Bff's

Assalamualaikum.

hari ni belated besday ayu..

she's my bff [best fwen forever].. i kenal dengan dia mase standard 5.. start rapat mase form1.. form1-form5 kitorang 1 class.. balik sekolah same2.. rumah pun dekat2.. 1 taman.. tu semua kenangan.. bak kata dauz.. KBSM [kenangan budak sekolah menengah]..

sekarang...

dua2 bz.. i bz study ntok final bln 11 ni.. dia bz kerja.. yelah nak cari duit.. dah nak kawen gamaknya.. kena lah berusaha lebih.. malam tadi pun i terlambat half an hour utk wish besday dia.. selalunya i antara yang terawal wish kat dia..

dulu..

banyak aktiviti kitorang.. biase la budak2 baru nak naik.. kuar malam tu boleh kira aktiviti wajib kitorang [ i, ayu & nad].. selagi belum pukul11 takde nye nak nampak muka kitorng ni balik.. pastu.. kalau nak ponteng sekolah, ponteng sama2.. ponteng sekolah g mandi kat gunung lumut.. walaupon jauh, sanggup.. pukul12 je siap2 salin baju, gerak balik.. masing2 buat muka macam baru balik sekolah..

best sangat.. kenangan manes..

dalam kemanisan mesti ada kemasaman dan kepahitan ckit.. bak lirik arwah p.ramlee..'sedangkan lidah lagi tergigit...' macam tu la kitorang.. gaduh baik gaduh baik.. yelah masing2 belum matang & belum boleh pikir panjang.. orang kata bila kita gaduh dengan orang yang kita rapat susah nak baik.. macam tu la kitorang.. disebabkan i ni neutral di antara diorang.. i still ok dengan diorang.. tapi antara nad & ayu dah takboleh jadi macam dulu..

kini..

ayu dah tunang.. dah ada life sendiri bersama tunang tercinta.. nextyear akan mendirikan rumah tangga.. nad dah sambung study.. dah ade life masing2.. maybe sedang bahagia dengan teman2 baru..

i..
masih disini..




hapy belated besday ayu.. muahh ;)




Tuesday, August 18, 2009

sudah lama..

Assalamualaikum.

agak lama i tak update. sungguh sungguh sungguh bz. counting lagi 75 hari untuk final. trial pulak lagi 12 hari.. benci r. penat. saket otak. anda faham situasi i? bukan yang bunkface tu ok.! hurm..


lastweek+disweek dah start study group wif bff ; miss lel & miss qiel. and disweek push miss p'ka join. ingat mgingati kan amalan mulia. asal ayat cam something wrong somewhere jaa?? haha takboleh blahh.. hope & berdoa sangat sangat sangat nak masuk uni. sampai termimpi2. urm..taktau la boleh or tak.. adoi pening!!

tadi pas studygroup session 1 we all g canteen. pewot ini suda shuffle. mase order tiba tiba ternampak makhluk tuhan paling sexy! bukan2!! makhluk tuhan paling hensem.. anak ikan u.... wahhhhhh... chef assistant. jambu wehh.. mak jatuh kaseh nokk.. hahaha.. tapi mamat tu shift noon lar. patotla tak perasan.

u..,, i nak u la.. ehh nak kenal u.. i jatuh kaseh la.. hahahaha..

result utk upkII da kuar. pointer i drop ok!! dapat 2.83 je. adoyai. mencik! mencik!! ok. ok.. penat suda. mau rest jap..

nota tumit : encik assistant chef..i mengharap tau!!haha



Wednesday, July 29, 2009

test

start dari sabtu-arini otak bz..semak dengan buku..
3 hari de test..
9 paper dalam mase 3 hari..
adoi..susah tau.

today nak rest coz pasni da takleh rest..


counting stpm : 95 days..

daa (:

Thursday, July 23, 2009

Gapai impian dengan vision consultant

as usual, ini adalah entry basi..story semalam..
yela..i bukan leh on9 24hours..nak study ag..
cehhh study ke cik kak?
;)


semalam de program Menggapai Impian untuk student target..
25 pra-u (upper6), 20 form5 & 25 form3..
student yang tlibat adalah student yang exam tahun ni..
fyi, program ni last minute jadinye, on that day, baru student2 di inform de program ni..
8am-1pm..


8-930am de presentation headcount student..
kalau tak salah,i still ranking top10..alhamdullilah..
majority pra u student yg terlibat, dari class i..
dipilih mengikut pointer result midyear 2.75 ke atas..


10am penceramah luar start mukadimah..
encik norisham kasmuni [paktam] dari vision consultant..
ceramah beliau fun ok! 3 jam tak rase..
student pun tak ngantok..

tadi i baru review web beliau..rupa2nye..
beliau adalah pengarah urusan vision consultant..
bangga wehh..
bukan calang2 orang dapat dengar ceramah dari pengarah urusannya ok..


u rawk paktam!


beliau sangat best ok..student chinese pun fun..
bukan senang nak tarik attention student chinese ni..
i iab u paktam!!!!




nota tumit : brainwash..da bersih lum? nak tambah clorok?

Tuesday, July 21, 2009

influenza menyerang celcom centre

betol ke spelling influenza 2?..haha.i belum expert part eja-mgeja ni..

btw arini nak story pasal influenza serang celcom centre..

;)

last post kan i de bagitau pasal babah suruh buat simcard baru kn..?
so,after balik sek ari isnin i gerak g celcom centre.. [sempat mandi okehh..]
merempitla jap ;)
masuk je premis 2 [cehh ayat mcm pp1;insurans..hehe]..
de r 2-3 customer..so i relax dulu..then bila kaunter kosong, i pun menyerang..

suspek1 [S1] : malay girl.rambut kerinting
suspek2 [S2] : malay girl.bertudung putih

S1 mintak no yang hilang dgn ic i..then die g belakang photostat ic bagai then melangkah masuk dalam kaunter..
S2 memang da dalam kaunter tgah belek hp..
datang je S1...

s1 : babi tol.blablabla.laki die call.blabla.mara2.blabla.babi..

aku : (dalam ati : i ke??)

s2 : yeke?smalam ok je.blablabla.babi.blabla.bak no laki die..

aku : (wth!)

s1 : blabla.broadband sangkut.blabla.babi..

s2 : babi.blabla..


astaga......
S1 mem'babi'kan costumer die di depan costumer lain (i la..)..
[dalam nada yang agak lantang..costumer sbelah i pun tkejut]..
plezz r..i belaja de 5C dalam prinsip pemegang francais :

1. consistency
2. competitiveness
3. convenience
4. cleanliness
5. COURTESY


1-4 sume ok..tang no.5, masyallah...
hey kalau u tak keje kat situ pun, u memang takde kesopanan n kesusilaan ke??
selamber kodok je u men'celupar'kan mulut dalam kaunter n depan costumer..
agak2 la...time takde costumer u takleh bercerita ke?


costumer : banyak tol influenza dalam ni..nape tak pakai topeng?

aku : hehe ;)

s1 & s2 : ????


pening..


nota tumit : nasib baik la i ni ade lagi sifat sopan n susila... ;)

Sunday, July 19, 2009

Weekend

Assalamualaikum.

weekend yang biase2 je..tak indah & tak bosan.. arini lebih banyak bosannye dari semalam.. coz semalam kan jalan2 ckit.. malam pun sempat round pasar malam dengan mak..

ok.ok.. ;)

semalam round2 uthm dengan MPPU crew.. gerak 8am..kejap je da sampai coz dekat gler ok! sampai2 karnival lum start kitorg round2 kampus dgn zulkefli.. very da cute ok! muka ala2 dafi tp i tak minat dafi ok! zul sebaya dengan ktorg..amek dip kat utm.. de jodoh kite bjumpe k..
gatal!

takde ape pun kat karnival 2..bosan ade la.. nasib baik sebelum 2 jalan2 kat kampus dulu.. kalau tak..adoi.. balik around 1pm.. rehat2 jap petang jalan2 kat paso dgn mak.. cari tongkeng.. lalala..

malam tadi babah a.k.a bapak ayie call.. suruh buat balik no die.. no 2 ayie daftar guna nama i..sengal tol.. dahla tengah on mood malas..dhla celcom centre 2 jauh.. malasnyer.............. babah suruh buat ASAP.. dia nak turun cni semata2 nak amek simpack 2.. babah ni pun 1,asyik ilang phone je.. ishhhhhh..

nota tumit : kalau orang nak daftar no gune name uols,tolak ye ;p

Friday, July 17, 2009

Kepochi

Assalamualaikum.

jumaat yang relaxing.. betol ke ayat 2...ntah.like always, friday will be one relax day.. penghujung hari la katakan.. pagi tadi de 'soul medicine'..bimbingan rohani by ust fuad.. cite2 cket pasal neraka, dosa..rasa insaf sikit.. but half an hour pastu terus back 2 normal..

ust de citer pasal 1 girl form5.. dia tak balik rumah da bape hari.. dengar2 cite ikut bf..
ntahla.. top10 malay girl..pmr 8A. pe nak jadi..ntah

abez je bimbingan rohani, de pilihanraya.. bukan repeat manik urai k.. ni pilihanraya Majlis Perwakilan Pra U [MPPU].. as the treasurer from MPPU, i terlibat mjadi urusetia pilihanraya ni.. disebabkan bimbingan rohani abez lambat, jadinya pilihanraya start n abez lambat.. 955am baru abez.. then terus makan..lapo giler pagi tadi.. otw ke kantin rase sayu lak coz terpaksa melepaskan MPPU kepada lower6..

hurmmm ;( whatever la...

so, aktiviti ntok esok is karnival @UTHM... MPPU g 2 bas..lower & upper.. sayu lagi sayangnye... ramai classmate i tak join..coz dekat sangat..(dekat giler ok.!) maybe nextime k..

ehh..lupa lak.. result for new MPPU is...

president : razali
vice president I : shahir
vice president II : yoaw yang

s.u : hidjah
v.s.u : hazirah

treasurer : zawieya
v.treasurer : sing yee

waaaaaaaaa..terpaksa ku lepaskan jua..gudluck for u'all.. hope dapat naikkan martabat MPPU..! chaiyokk..!!

UTHM see ya tomorrow ;)

Friday, July 10, 2009

bz II



Assalamualaikum.

almost 2 weeks takde update pape.. sungguh2 ke'bizian.. minggu ni 3 hari tak g claz..i g penang,anta sis balik.. then jalan2 cari makan... naik sekolah je hari koko.. ktorg de bukak 1 booth..under club sejarah.. huhu..penat gile.. de r untung cket2..tangan sampai krem..adoyai.. arini terpakse sekolah coz da 3 ari tak sekolah..

huhu..

tadi balik sekolah terserempak dengan ikhwan.. atas moto..i buat tak nampak je.. sampai uma je, dia datang... bual2 cket.. rindu lak tibe2...

tatau nk update pe..
jadi silent reader je (:

daa..

Saturday, June 27, 2009

sibuk

sibuk 'berasmara dana' dengan buku, notes sej asia..

asmara dana sampi muntah!

Tuesday, June 2, 2009

Ustaz Pada Nama..

salam...

today nak story pasal 'hal-perihal' ustaz pada nama..

ustaz pada nama = ustaz yang menggunakan title ustaz untuk kepentingan diri..

serius la memang i respect kat golongan2 'Ustaz Pada Nama' yang dengan mudah boleh kaburkan masyarakat...

dengan title ustaz, dengan kopiah, serban, songkok and janggut diowang boleh senang2 tipu/kaburkan pe'el yang tak begitu indah dalam diri diowang...

tak di nafikan golongan2 UPN ni manusia biasa and tak lari dari melakukan kesilapan tapi kalau da banyak kali buat perangai and tak sedar2..ape kejadahnyer??

golongan UPN ni sepatutnya bila dah pegang title 'ustaz' sepatutnya sedar diri sikit!

jangan la buat perangai yang bukan2..kalau sekali-dua 2 boleh terima la..
kalau da banyak kali??
malu la sikit kat masyarakat.. bila da pegang title 'ustaz' jaga la nama baik title 2..
bukan makin buruk kan...

contohnya..

kes 1 :

kes waheeda wasinni dengan ustaz akil..
starting kes tengok wayang..
mula2 baca memang tak percaya..tapi bila pikir balik ade silapnya ustaz akil..
ade silapnya waheeda and ade silapnya isteri ustaz akil...
then timbul lak kes kat tepi pantai..
alamak aii...nape la jadi camni skali??
then timbul lak cite ustaz akil minta izin isteri nak kawin waheeda...
and ustaz akil tak balik rumah dari feb..

laaa ape pulak ni?

memang tak di nafikan ustaz akil 2 manusia biasa tapi ingatla ramai respect dia sbagai ustaz..
termasuk i..
dia pulak selalu bagi ceramah2 agama..
entahla..yang pastinya respect i kat ustaz akil semakin hari semakin kurang...

kes 2 :

ni story kawan i..
exclassmate mase form5.. kawan i ni pun nak kate sopan tak la sopan sangat...
tudung pun tak pakai..alim pun tak sangat..
and kawan i ni pegang title 'playgirl'..(paham2 la..)

one day dia kenal dengan sorang ustaz muda..ensem pulak 2 ;)
ustaz ni selalu bagi ceramah kat sekolah henry gurney and sometimes kat penjara..
kawan i kenal ustaz ni kat tempat bowling..
ustaz maen bowling? ( ustaz pun manusia ;) )
then tukar2 no fon..mesej la hari2.. dalam mesej 2 uztaz 2 pn ade nasihat..
suruh kawan i ni berubah..solat cukupkan..
so kawan i pun rasa cam nak berubah..
taknak jadi 'playgirl' lagi.. nak setia kat ustaz 2..

one day, ustaz ajak kuar..malam..
ustaz kate g makan..kawan i yang da percaya 100% pun follow..
then g makan macam biasa...
balik dari makan (dalam keta) ustaz 2 boleh plak bertukar wajah..
kalau bertukar jadi shah rukh khan ke ok gak... ;)
tiba2 ustaz 2 cerita 'blue'/seks kat kawan i..
APE KEJADAH NYA??
then sempat pulak tangan ustaz start menjalankan operasi..
kawan i dengan berang nya terus jerit and suruh anta balik dengan segera..
malam 2 gak ustaz 2 mintak maaf n kate "saya stim tengok awak"

WTH...

mula2 kawan i cm nak maafkan tapi start dari ari 2 ustaz 2 mesej bukan suruh solat tapi..
mesej2 lucah..
adoyai...


entahla...dunia dah nak kiamat agaknya..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . .

bila jadi camnni susahla masyarakat nak respect golongan2 ustaz..
masyarakat leh cakap "ustaz pun boleh buat" @ "ustaz pun 2x5"..
macam mana 2?
i bukan nak cakap i ni perfect..bukan..
tapi hanya luahan yang tak terluah secara live..
i tulis ni bukan niat nak judge sape2 tapi pikir la..
bila da pegang title 'ustaz' sendiri mau ingatla bro...
jaga la nama baik sendiri and family..
kang de lak orang cakap "anak dia ustaz tapi perangai *&$(@!%#"
benda ni kita boleh ubah jadi baik/betul..

so kepada golongan UPN lu pikir la sendiri!
jangan buat malu diri sendiri! orang meluat!
maaf kepada yang terasa....
bak kata papa roach m'sia...


Jangan kau pandang bibir yang manis
Kerana dia bisa menghancurkan
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerana dia bisa meracunmu
Dengarlah hai teman
Dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih
Pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangmu
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan
Jangan kau dengar puisi dusta
Kerana dia bisa merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi di pusaka
Yang telah turun temurun hari ini
Jangan kau alas hatimu itu
Dengan secebis warna kehitaman
Dialah seperti anai-anai
Lambat laun hancurlah dirimu


renungkan bersama..

daa..

Sunday, May 31, 2009

What's My Name's Hidden Meaning?


You Are Dreamy and Distracted

You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.
You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.
You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.
You are a very lucky person. Things just always seem to go your way.
And because you're so lucky, you don't really have a lot of worries.
You just hope for the best in life.You're sometimes a little guilty of being greedy.
Spread your luck around a little to people who need it.You are wild, crazy, and a huge rebel.
You're always up to something.You have a ton of energy, and most people can't handle you.
You're very intense.You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble.
But your kind of trouble is a lot of fun.
You are usually the best at everything ... you strive for perfection.
You are confident, authoritative, and aggressive. You have the classic "Type A" personality.
You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.
You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly.
You don't stick with any one thing for very long.
You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time.
Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

;) sume +ve....heeee
yang -ve ta mo letak...malu;)
nota tumit : sape2 name same..sila..
daa..

Saturday, May 30, 2009

release tension...

Assalamualaikum.

tadi i g tengok movie dengan sis.. monsters vs alien..funny..jalan cite ok jer....leh bagi 4 star... last paper ok..soklan2nye sume da bace tapi biase la lupe2 cket..

hmm...

now bermula la school holiday... gonna mish my friends.. azie demam tadi... tadi kepochi2 claz i cite2 pasal lisa.. hurm buat hal lagi..sebenarnya tak taw pe sebenarnya masalah dia... sampai teacher kitowg pun dia wat hal..

ntahla..

tolong r.. u da besar. leh pikir sendiri la. jangan asyik buat muka innocent je. sume orang tau ni keje u. tolong la jangan buat malu family u yang percaya u!

joe pulak da 2 paper tak jawab..sesuka ati beliau je.. lantak la. cakap lebih2 pun tak guna...

ntahla..

naik cuti ni dapat time table baru... maybe teacher2 pun akan bertukar.. hmm...mintak2 en nik still ajar ktowang..

da la ajak dating..haha kelakar la!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

k r mau tido..daa nunite evyone ;)

Thursday, May 28, 2009

masih sama.....

Assalamualaikum.

da 2am.. still tak leh tido....ntahla... 19 may-29may midyear exam.. memang takde prepare ape2 sebab sibuk menguruskan hari 'bersejarah'.. nasib baik last year n lastime buat benda ni... tobat!! malas nak panjangkan.. jumaat ni last paper.. paper history...adoi.beratttttt=( rabu n khamis takde paper...ringannn=) then school holiday.. hmm..takde plan.bohsan!

btw..

hari ni bezday shahelmie abd karim...



semoga panjang kaki eh umur..
semoga murah rezeki walaupon ko pelokek!!!!!

tadi dia call da...=)

..................................................................................................

azie n ojan ajak buat BBQ kat gunung berlumut 8hb ni..... tak taw ag r confirm @ tak... last year beb...mesti kena ade moment2 yang touching... hahaha...poyo. i rindu kat exclazmate...sangat dan amat.. rea ade mesej ari 2.. say sory.. ntah la...bukan i kejam tapi luka dalam hati ni?? btw congrates 4 your new relationship with ikhwan.. dauz lak tiba2 menyepi..dunno r.

oi! aku tau r masing-masing ade life..aku pn ade. ye r mybe life i tak sepenting diowang..watever!

nota tumit : waktu2 camni, benci pada kenangan ;(

Saturday, May 16, 2009

mother and teacher..

sudah agak terlambat.. tapi i still nak wish happy mothers day to mak.. ain sayang mak..halalkan semuanya.. ampunkan dosa2 ain..

and happy teachers day untuk semua cikgu2 yang tersayang..

start dari i tadika Pasti yang belakang rumah.. then standart 1-6 di sek batu 3 kluang johor.. then form 1-6 di smk tengku aris bendahara kluang johor.. i wish u succes and be more patient..

..............................................................................................................

lately ni i bz sangat2.. incharge orientasi lower 6..11-15 May.. this monday ade sambutan hari guru lak..adoyai.. sungguh2 penat... sungguh2 pening... hope takde complain... nasib baik lower 6 semua ok.. sporting...nanti kalau sempat i upload gambar lower 6...sungguh happy.. =)

hope this monday semua berjalan lancar...

sepatutnya tadi ade raptai untuk hari guru..tapi sekarang i kat jb... hotel grand paragon...sungguh cantik n smart.. k r len kali update..salam..

nota tumit : lower6, jangan nakal2!

Wednesday, May 6, 2009

kebosanan...

Assalamualaikum.

esok speaking MUET..turn i around 8am.. group members is bulat,lel n qila.. hope we'll do da best tommorrow.. malash mau amek MUET la.. mlayang RM60 dengan sia-sia je..

xmo..xmo..

wish me luck.. hope dapat question yang mudah... last monday i skip myclaz... mood mau skola tapi lepas tengok mummy tak keje terus mood larikkk..

so until today i haven't see mylovely classmate and teacher... rindu lorr....='( esok kalau sempat leh jumpa diorang jap... on friday mau skip claz ag... xde mood lor..

on last saturday ada kenduri kat kampung.. tapi tak semua family members join.. masing-masing buat hal..poyo giler.. ntah apa-apa ntah..

hey u all sume dah tua kerepot apasal la buat perangai macam kanak2 bawah umur.. benci bila pikir...

tapi bila ade si kepoh vs si iwut..sume sakit ati hilang.. best kan? =) mish them....

last nite g rumah weda amek button.. nice.kredit to weda.. ok la tak de pape nak inform lagi..

daa...nak tengok upik abu & laura.. (terpakse heheh)

nota tumit : nanti i tua, jadi camtu ke?

Sunday, April 26, 2009

tiada title yang sesuai..

Assalamualaikum.

smalam muet..

entah la..writing entah apa i merepek sampai 380 words.. listening memang hancuss gila.mati i camni.. reading pulak,.gila banyak i hentam je..tak tau la kenapa tak boleh concentrate..

1. gila panas.
2. dewan tu gila berhabuk.
3. tak selesa.dunno why..
4. tension tengok jiran sebelah kiri tidur 5 minit selepas bukak kertas soklan.
5. gila berpeluh.macam lari 100m..

perghh...entah apa yang i buat on that day.. maybe saje datang tunjuk muka..buat2 tension..then balik.. gila ape???rm60 tu.. boleh buat topup tau! selepas melalui hari yang membengapkan otak i rasa boleh dapat band 2 je.

lepas lower masuk dah tak de lagi class muet..gila ape sekolah ni?? ingat kitorang ni cerdik sangat ke?cermat sikit bos.. sis suruh buat petisyen..mintak buat class muet macam biasa..

sekarang i tengah bz collect duit.. trip ke parlimen..(jadi ke i pegi?kang jadi cam trip cameron hari tu..T_T)

dunno la..

sekarang i tengah bengang gila dengan sorang budak class A3.. (W_ _ T_ R_ H)<- ni clue nama budak tu..lalalala weh tolong r..lu nak tunjuk bengang lu kat gua lak.. lu ingat gua sape nak layan?nak pujuk2 lu.plez r.. talk to my hand la! lu nak buat kepala baran lu kat gua pulak.. elak makan kaki saiz 8 je lu ni.. siot la.gua teremosi lebih lak.. itu la malas nak cerita lebih2..i dah la cepat emosi..adoyai.

esok ade makan2..besh =)

nota tumit : ape i nak mencarut esok ehh?

Friday, April 24, 2009

esok MUET..

adoi...

malas sebenarnya nak post.. tak taw nape tangan ni gatal pi on laptop.. esok reading,writing & listening.. 7 may baru speaking..

hurmm...

i target band 4.. tapi tak taw la camne.. aritu trial listening susah siot.. tak taw la i yang tak dengar or memang tak paham..

hehe..

patut nya malam ni i ikut trip miss shemala g cameron.. hurmm.. tak de rezeki kot..tup tup esok ade muet lak.. sayu je hati ni...

nota tumit : wish me luck..

Thursday, April 16, 2009

trip ke JB ntok 'jom masuk U'..

Assalamualaikum.

gila lama tak update blog.. alasan yang biasa aku guna..sibuk + bz.. mmg betul dan benar.. assigment yang agak menimbun menunggu untuk dipersiapkan.. adoi.. tiba2 mata,otak dan tangan jadi pedih dan perit.. ok tak mau story pasal tahap kemalasan aku.. on 4th apr aku with a part of myclassmate follow pertina ke jb.. de pameran 'jom masuk U'.. gerak 8am..aku yang terakhir naik bus even rumah paling dekat..

masing2 dah membebel.. relax la guys.. bukan selalu u all tunggu i kan? =) sesi capture pic bermula..hehe kami kan KSC. Kelab Sawan Camera

joe lak asyik tidur je.. kat mana2 pun jadi je mamat nih.. sampai angsana around 10am.. then round da world.. amek pemplet..mintak barang2 IPTA/IPTS.. saja nak bangga2 dengan sape2 yang tak follow..

aku ade texted cik nik...suruh dia turun angsana jap.. tunggu punya tunggu.. around 12 baru dia muncul.. pau cket..hehe.mish her.lama dah tak jumpa..

balik singgah masjid sultan abu bakar tempat mawi nikah.. mandi,tukar baju,solat.. then tak sempat singgah danga bay..memang aku pihak membangkang untuk singgah.. 1st dah start gerimis+panas 2nd bukan ade pape..

nampak gak de yang masam2 muka.. lantak la.. then singgah JJ taman U..saja jalan2 plus perut dah lapar.. memang ramai orang...ingat nak makan kfc tapi pack giler orang dalam tuh.. aku ajak makan kat food court masing2 cam jakun lak..adoi susah tol.. last2 makan kat RasaMas.. aku order PrimeRoastRice+roast honey+lemon ice tea..


sape yang belum try..RasaMas ni macam Kenny Rogers Roasters versi Malaysia.. then jalan2 then balik.. and group kitorang paling last naek bus.. cikgu ain dah call..huhu.wat malu je korang nih.hehhe

malasnyer nak upload pic..

tadi ade trial muet (reading,writing n listening).. diowang wat trial coz 25th apr de muet... hmm...tak prepare pape pn..

ni lah pic dari weda cams...



pertina girls...mane ntah boys..lesap.. depan skewl ni..=) penat ke? tak pun..fun je. hang out with clasmate.. 19 apr ni ada tournement bowling.. petang lak nak g uma cikgu hanis.. wedding dia..

congrates mem..ops..miss..
k see ya..


nota tumit : menaip penuh setelah active menjadi silent reader tegar=)

Sunday, March 29, 2009

setelah lama....

around 20 hari aku tak post new entry..

sbuk..
penat..
malas..

3 in 1.. mggu 1st mmg tak sempat post pape entry coz exam week..mmg tension.rabak kepale ni.dll... mggu ke2 school out..13hb 830pm trus gerak ke kl..

de peristiwa sbelum aku naik bus..jejantas runtuh..bla..bla..malas mau ulas..around 1220am aku smpi pudu then tggu sis yg naek bus gak mlm 2 dr penang..115am kot die bru smpai..yg pastinye aku tggu die agak lame hingga kematu ass ini...then twus g golf club seri selangor kt damansara..tlg2 mama c kepoh..hias2 pelamin..dewan 2 da r sejuk gler..

perut agak lapar..around 5am bru settle..then balik gombak..mndi then ready ntok mlayarkn bahtera mata tbe2 mama c kepoh ajak teman g pasar..around 640am...around 8am bru tdo...

ptg kul 5 sesi kemas dewan..smpai 9pm..cm nk patah kaki nih..tp puas ati..

tutup cite tuh. cte diz week lak..mggu yg tension bg aku..

xtau npe..assgment btimbun.. ckgu-ckgi mbebel2..arghh tension..smalam aku,qila,zae,azie,oya n nurul settle kn claz..buruk camam tongkang karam..xtaw r pe suwey diz year..wt cket2 jer..tp alhamdulillah aku puas ati dgn pe yg ktorg wt smlm..

mlm td earth hour tp uma aku terang antara yg paling terang..bese r umah catering mmg r cmni..lepak dgn paez dr 8pm-11pm..bese r org pmpuan klu da jumpe..bgossip r..

aku tdo around 3am..mata x leh lelap..mum plak demam..ni mum n the geng nga masak ntok makan beradab pengantin.. hidup aku ni mmg bkait2 dgn pgantin.nsi minyak.. buhsan lame2...

ntah r..k r mau cau..

nota tumit : letih

Sunday, March 8, 2009

sad sunday....

Assalamualaikum.

sunday.. sunyi.. same as eveyday this is my bored day..doin revision PP+HISTORY..anyway this tuesday de test..jammed la otak ni..

last test : last year..

hate test.hate exam.hate result.wth! hurm..prepared my self 4 being crazy in few hours from now.. text wit lela..bout revision.book.themes.wtf! btambah tension la cik kak oi.. hurm..this friday muet test.mybe writing.. damn.hate this.. and i start writing in english..even broken.

usaha tangga kjayaan rite? ingt nk nek lift je tp gayat la. hurm td mkn+mkn+mkn dgn mum.. dye boring coz i asyik memerap je dlm blik.. of coz la mum.nextweek test.. if duk luar mmg ngadap tb je r.. xde mkne nk bukak bku blik.. this week mybe duk blik je..

lastnite mama c kepoh call.. swuh cari kn cd lgu2 pgantin.. hurm last minute works mmg cm2.. time ssh la cri i..hurmm.redha je r. c kepoh feverish.. xtaw r ngade2 or btol2.. ntah2 dmam labi2..mls p skewl.

lalala..take care ya!

anyway i mish my ex5p2..mish them really really much.. their laugh.their fight.their smile..mish them..dunno where r them..still looking..


hurm. :(guys where r u been?i mish u ols..

Photobucket

mish uols..really..mish them.x tipu.

nota tumit : erm.

Saturday, March 7, 2009

RAJIN..

Assalamualaikum.

aq nk share APABILA aq dlm mood rajin yg tpakse. 14feb is our school sportsday. 2 week before 14feb mmg sgguh mmenatkn n mntensionkn. aq ngaku aq mmg mls. yg tahap gle gaban BUT ble aq de comitment yg MESTI aq wat mmg aq rajin.

4 example 2 week b4 sportsday ktowg (clasmate) kne 'ceriakn' claz yg buruk cm $#%#%. without 1cen pn pruntukkan.then yg mguruskn jadah2 2 aq gak. cat claz 3 ari bru ciap.almost $200 abez ntok wt cat-mgecat je. adoi.pnt gle.tnsion gle.yg clasmate aq sume xde cooperation. cam haram.adoi.

nextweeknye da start bz psl sportsday. aq yg xde kne mgena ni pn tbe2 kne tarik wt maskot.

wth!!

aq yg xtaw pape psl maskot kne wat.adoi. then tny r spe2 yg tau.credit 2 my sis.mem juju.miss anes dll. ni lah hasilnyer..

Photobucket

and this.

Photobucket

even cm burok tp im proud coz my maskot MENANG. haha *gelak setan* best gle ble BENDAHARA menang ari 2.kseluruhan beb. mmg best.last year nk join venture wt binatang jadah ni. huhu.best even pnt gle vavi.

ni la muke2 hapy even de yg xwt kje.cikai3.

Photobucket

watever la. bnde dh jd pn kn.ku berserah.....lalalala experience 2 pnting n mgeratkn aq n dak2 sportscience.. okeh la 2. pe ag ekk..

nextweek de test!!!hate!..watever la.

daa..


nota tumit :sabar 2 la paling pnting dlm diri.so far aq leh lg jd pyabar.credit to ME =)

Friday, March 6, 2009

gather 060309

Photobucket

sume sawan camera.

Photobucket

them da best.

Photobucket

baby march.love them.god bless u girl.

Thursday, March 5, 2009

aku penat

Assalamualaikum.

almost 1 month x post any entry..damn bz. damn pnt.stdy.activities.bla..bla..hate diz situation.damn tired.seyes..damn hate all of diz.nextweek da test.10 march - 13 march..on my belated besday.hurmm.

tensionnyeeeeeerrrrrrrrr..

on 10 march je paper leh cover.. 11-13march mmg hard paper..xtaw leh cover ke x..im not ready yet.oh goshh!!mr nik da pressure2 dgn kate2 yg x mbntu 2..2 r ketegangan.

td de gather cket..hmm..hopefully sume hapy.tp td rmai xde.atlet2..arini upacara pnutupan kt stadium. hm.24,25,26 april g cameron..follow daerah.hery n sharen join skali. watever. then april gak de muet test.damn. 1 pe x prepare ag.mati2. klu dpt band 4 da kire ok da.xmo repeat.pkai duit 2.bkn $6 but $60. adoyai.mybe around 14march nk grak KL.mish c kepoh..hm.need rest!!

nota tumit : pengsan

Sunday, February 1, 2009

manusia tu

ntah r.

ble die aq kdg2 aq rindu die. tp ble die de aq benci/myampah n xnk die de. xtaw r.npe.why. aq rse di condemn. mybe padahal xpn. de some 'cara' die aq xleh lyn. mybe aq xperfect. but hellllooo u perfect ke?? u xbuat dosa ke?? mybe aq wt dosa terang2an. tp die scara tak terangan. tp cm2 mkn dlm beb!!! de sbb RASMI yg aq xleh hate her too much. biar la.

smenjak aq de blog ni kurang cket aq luah kmarahan. mbe2 rapat pn de ckp. "ain npe ko skg da len?da xmara2 cm dlu.de probs?" ble aq mara2 2 tndenyer korang yg bawak prob kt aq. ble da x mara2 asal lu tnye wa de probs?dlu xtny. adoyai. back 2 cte manusia 2. plez r aq leh thn,leh jd hipokrit dgn sikap ko 2. tp smpi bler?weh aq pn mnusia cm ko.

plez r!!

Saturday, January 31, 2009

Wednesday, January 28, 2009

find for something. die for nothing.

title yg xde kne-mgene.huu. mggu neh adlah mggu yg paling mbuhsankn.. akuh duk uma sowg2.buhsan thp gaban!! xjd follow mereka ke klate. sgguh sdey.. tp dpt spentime dgn nad. bai. paez. tnx 4 spend ur time wit me dude. this is fwens for rite?

haha..

even them suda jauh tp ttp di ati.. kihkih.akuh suda gilak agaknyer.. mgeluarkn ayat sbegitu.. but. miss them lots.. assgment mnimbun tp 1 ape x start ag..akuh tired.akuh penat.akuh ngntokkkk.

tgk la nti ble 'mr.rajin' suda mau dating sama akuh. mlm smlm g mlake dgn en hub.. jln2.mkn2.kul11 lbey suda smpi uma. hilang r buhsan jap.. dlm kul1 rombongan dr pntai timur suda balik.. cit cat dgn sis smpi 5am..then bru tdo. smpi skg x tdo ag. mate sgguh pedihhh..adoyai

daa..

Friday, January 23, 2009

free friday.

Assalamualaikum.

im free today..stelah tired among 5 days..tommorow de meeting..n nk grak ke klate..ntah.pening.. meeting pnting tuh..

smlm training bdminton 2jam30min.. men lme cket sbb plus 2 owg..deq'in n mr joe.. mr joe camam champayon.. saje je mau pntkn aq ye..ragging aq ye.. nti aq kurus bru kamo tau..ciap kamo!

balik je...sgguh pnt.. kaki camam mau patah..pinggang camam mau bengkok.. adoi..balik dlm 720pm..mndi,solat n trus tdo smpi la sis call.. kacau tol..then bgn n mkn roti 3 keping.. cipta rekod r smlm mkn roti 3 keping je..hehe. 1am tdo balik..smpi 8am.. n akibat byk sgt tdo bdn ni rse pnt lol..adoyai.

smlm ptg azie n oya dtg uma..tumpang solat.. sempat ngumpat2 cket..hehe xmau r cte psl tuh..

k r nk tgk tb yg mbosankn nih!

Wednesday, January 21, 2009

Tiredo

ni btl2 pnt..thp gaban pnye argh..
tmasuk arini da 3 ari bturut2 aq men bdminton..
pnt sgt2..men dlm kul 530pm.. 4-5pm de lathn sukan..pnt dehh..sgt2.
tp still mau men ag..suda active..
cinta suda sama bdminton..

ngengeee

skg nga pening kpale n sdg mmikirkn psl maskot..
design mr.banana xciap ag..adoyai
pnt suda. otak pnt.bdn letih..
mood mau update pn suda lari..jauhhhhhhhhhhhhhhh..

hmm.mr hub still dmam.. da smggu lbey nih..
tkcare.

asgmnt btimbun2..PP da btmbah kje.adoyai..
sabtu nih suda mau gerak ke kl tp club plak wt meeting. adoyai..mau pegi..
meeting o kl?? pnt pkir suda.

td da r tkene..cikai tol.
da r lu swuh wa dtg town jmpe lu pstu leh plak u blah ble balak lu dtg..
lu pkir wa ni ape?wth.
kamo ni btol2 camam cikai.wa dtg smate2 jpe kamo.kamo wt prgai..
wa da r pnt.lu bikin wa makin pnt..kamo ni mmg suka mintak maki free ke?

nota tumit : mencik

Monday, January 19, 2009

malas..

first of all, congrates to M.U.H meet uncle hussien..
juara lagu 2009..

and hapy bezday to mr rais.. wish u a luck.. bout u n miss zae, congrates k.. tomorrow i'll go to damn claz n will face one another with damn 'fwens'.. should i called them as a fwens?? spoil my mood..

the assgmnt are done in 75%.. i hope the 'malas' mood are not coming.. a moment ago, around 9pm i check my eyes at optical co. and lense centre.. dazzle of my eyes are increasingly..damn. and i try the contact lense..haha.first time.ngee.. soo pedih.. its ok..my specs are in good condition..

hmm..

i buy the 'manga' graphic novels... japanese magz.. [gempak starz] Mini Love by Panu Nateenan..

pick from the book..said..

....'if u love someone u said it,
....u said it right then, out loud,
....or the moment just passes u by'..

hmm..got it?
hmm..so jiwang these girl..haha
i feel so sleepy.nite evyone..

Sunday, January 18, 2009

hidup ni memag palat, tapi esok masih ada..

these life mmg palat rite?wheter we relize o not.. im being palat this week.. i hv 2 done all the assg from en nik.. actually not my assg but them (myclassmate) bullshit.my eyes becme stinging pain.. bcoz i been 7 hours look at these screen.damn. before holiday nextweek i hve pass these assg to en nik.. hey fwen!! r u think i am ur slave??ur balaci?? i've been tired bcome the one who been oppressed!!!!!!!!!!

actually today is miss faizriena bezday..

hapi bezday girl.. wish u hapi at there.. love u+mishh u :( this morning she called me.. she got free calls.. hmm girl, i missed u.


mr.hub still feverish.. tke care of ur self k mr.. hmm.. im bored now!!!!!!!!!

nota tumit : my english damn teribble.. [dlm usaha mbaikpulih my english.huhu]

Friday, January 16, 2009

truth. cry. lie.

tgk title je da cm title album letto.hurm.watever.. all the 3 words hv deeper meaning 4 me.. chewah..mntang2 r muet dpt band3..bngge2.astaga..takbur..!

back to the topic.

TRUTH.


true o truth o kbenaran.kbenaran ni pahit tp atleast la spahit sblum mgetahuinyer.. ayat suda bbelit.byk kbnaran yg lum trungkai. bout me.her.him.them.they.us..tlalu byk.. smpai xsggup nk tell the truth..hm.watever. pentingnyer kbnrn ni is xkn perlu de sesape me'manupulated isu. rite..? n sumtimes perlu jd hipokrit ntok x mberitahu kbenaran. letih.penat.sakit dgn sume ni.. ble kbenaran sbenar akn trungkai?? damn. erm?

CRY.

i love walking in the rain bcoz no one knows im crying.. aq mmg ske ngis o cry..dr dlu smpi skg..non-stop [fakta] ni bkn tnde klemahan.ni tnde klebihan... even da bjuta2 gelen tears aq kuar kn tp ble tepat mse ble nk kua ia ttp ade. xpnah kering.. im the sensitive girl..n drp mngis ni r aq lepaskn emo2 2.. wlpn aq ske ngis xbmksud aq xgelak. aq ske gelak.top1 gelak paling havoc. tears ni 1 ubat..byk benefit.hmm.. if kte xngis..ble kte nk kuar kn tears yg suci bak mutiara 2??

LIE.

being lie.been lie.be a liar.. hmm...watever!! utk ape?utk siape?? dunno r..hipokrit 2 1 pmbohongan jgk kn? lies in this world like salt n sugar... really?a liar said no lie...possible or impossible?u tell me?
sume org sme je..de org xpnah tpu dlm dunia ni ke? de org xpnah kne tpu ke?? samada kte tau kte dtpu or xtaw or buat2 xtaw...hmm. ntah r..pnipuan itu kdg2 hnya utk mjge hati ssbuah pihak n dr c2 tmbul soal hipokrit. so 2 kire tipu sunat ke? de wujud ke tipu sunat ni??x kn?

so?

THE BEST PART OF 'BELIEVE' IS LIE..

sume ni de dlm idup kn?


Wednesday, January 14, 2009

sakit.


adoi..saket glew kpale nih smlm..dr 1330pm-700am arini..so aq x g claz arini..cm nk pcah kpale..ntah r xtaw npe tbe2..mybe

1.aq byk gelak kt skola.

2.byk prob sdang d'pkirkn.

3.tuhan nk tnjuk 'ptunjuk' spaya aq pkai tudung.

byk bnde aq pkir mse saket smlm..tkot.hmm..ntah r.ble nk tobat..xtaw r.cuti rye cine ni mybe aq akn ke klantan..bkn utk join mogok boikot brg2 amerika or bkn utk mlawat mgsa bnjir..tp utk jln2 cri mkn..huhu. stop bout dat.

nk cte psl mhargai..cm emo cket..ntah r.kt mne2 jd psl xmghrgai.even klu kte mghargai tp tpp xdhargai rite?hm..ntah r.wtpe kte mrhargai tp xdhrgai?tp kte gak sorang yg xmhrgai..tp xnmpk.mcm dgn tuhan.kte xpnah mghrgai pmberianNya..smyg pn xckup..mcm 2 kte nk dhrgai??npe slame ni xtpikir mcm 2??

ntah r. fullstop!

smlm aq n lela de bncang/talk bout kruntuhan akhlak.. ktorang xrancang n tbe2 topic 2 kua.. FYI lela adalah org asli yg x bsifat pkauman..so die leh cmpur dgn ktowg.. die de bgtw even die xde agama tp die ttp de akhlak.. spt x mgamalkn seks sblum kawen.. die ckp 'mne de agama yg mgalakkn pkara cm2' 'dak2 skrg sume da hncur'


aq lak jd malu dgn die..die yg xde agama leh ckp cm2.. dak2 skrg yg mmg da de agama sjak lahir xpnah pk pn.. xleh nk slhkn parent smate2.. n xleh nk slhkn pgaulan/fwen.. kdg2 psekitaran jd punca..dlm 0.5%..even kte xnmpk kn..

teenagers Pictures, Images and Photos

nota tumit : dunno.pk r sndiri!!

Sunday, January 11, 2009

Baharu

tittle kt ats 2 da cm 'trade-mark' iklan nescafe..haha.. hmm..skg da de aktiviti bru.. (slaen tdo n mkn) is bdminton.. wlpn da x pgng raket dlm 7-8 thn,skill2 asas ttp de.. xla teruk sgt..still amatur beb.. haha..mybe pasni akan start sminggu 2 kali.. huhu..

skewl?ok r..hm.. bru pas cri isi ntok assg muet..' ways promote tourism..ok r...cket2 suda.jgn over2 k.. ttop cte psl 2. skg nga top psl israel n palestin..mlm td dlm 'buletin utama' je abes 20min psl cte 2.. bkn xnk tgk tp xsmpi ati..coz xdpt wt pape ntok diowg.. dgr2 cte kltan or tganu nk boikot product2 amerika such as fast food ; kfc.,mcD.,

dll..ntah..


mybe 2 slh 1 usaha/bantuan kcil2an ntok rkyat palestin yg t'tindas 2.. hmm..bdoa je r.. 2 je yg bleh rite... hmm..shahelmie mybe akn bpndah ke sek sukan tun hussien onn.. hmm..hilang r kserian kt claz t..adoyai.. k r mau ciapkn dialog ntok muet.hm..

peace no war!

Friday, January 9, 2009

tak penting pn..

xtaw r npe sjak akhir2 ni ssh nk lyn kpale gle..

mybe aq mmg da btl2 gler..gler ke aq??ntah..

haha..

esok mlm nk p men bdminton kt RABEL bsama clasmate..

joe.lila.qila.deq'in.ojan..

mntk2 x full..pnt dehh nk mnunggu..

hm...sok de meeting 'bendahara'..

nk mntk 'tittle' kt en nik tsyg..haha.gler kuase..

stop bout that..

nk cte psl exclasmate '07..

kami da smakin jaoh..sgt jaoh..sgt2 jaoh..

masing2 de kpntingan msing2..kami bkn cm dlu..

enjoy.hapi.gelak2 gaban..

kami skrg lainnn...

de tgjwb.de kpntingn..

yg leh buat kwn jd lwn..yg leh wt kwn bru..

hmm.xpnting pn r!!

tbe2 touching..

slh ke aq bg hrpn yg tggi ntok sumone yg de tittle 'teman'??

ntahla.mls mau pkir..

xtaw r spe yg kejam skg nih..aq or deowg..

fullstop.nantok..nite hub!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

BukanPrincess Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork