Sunday, January 31, 2010

sakit

pagi tadi nad texted ajak melawat mama bai. sementara dia balik sini. last post i de inform, mama masuk hsa (hospital sultanah aminah) sebab bisul. then kena operate coz makin teruk. btw, mase mama kat hsa, nad de ajak melawat then tup tup sultan mangkat. tak dapek la nak berjalan-jalanan. r.i.p tuanku.. last thursday mama balik kluang but still tak sempat+takde member lol..

so tadi gerak 3pm.. mama tengah terbongkang depan tv tengok hindustandengan nurul (bai sister's). haha.. walaupon sakit, bercerita tetap. mulut tak bhenti ok.. dlm 430pm abah (bai step father's) balik rehat. dia pulok sambung bercerita. fyi, kedua2 lakibini ni memang bcakap+caruts non-stop ok. best sangat! ;)

then masing2 nak try mechine check paras gula (kencingmanis).pebende ntah namanye. actually, check 2 kena wat pagi before breakfast tapi depa kan gedik. masing2 da melantak la nak gatai2 nak check. the result ;

mama - 10.0
abah - 5.4
nad - malas
aku & nurul - NO WAY!!

adalah seriau melihat proses itu ok. i tak suka la benda2 jarum nih. please ;p [padahal takotttt] teringat peristiwa doktor mencucuk pinggang i masa food poisoning lastmonth ;(

erm..mama cakap ade orang buat dia. dunno la plus i tak suka dengar cerita pasal nih ok!

kami 4 serangkai [i, nad, bai & ayu] adalah rapat dengan each family except mine & nad's parent.. kami leh rapat dengan bai's family pun sebab masa form5 masing2 ponteng sekolah, mandimanda kat gunung lumut then lepak rumah bai. rumah bai adalah tapak untuk tukar baju sekolah balik & buat2 macam balik sekolah. fun ok ;)

da termelalut lak..
next entry ingat nak story pasal kenangan form5 ;)


nota tumit ; bai takde tadi. ikut wan [fiance] balik melaka..



1 comment:

myfuzzyworld said...

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

BukanPrincess Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork